Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Család

"Az Egyház legyen család, a család legyen egyház" -hallottam évekkel ezelőtt egy szentmise prédikációjában a Szent Család ünnepén. És még egy régről (évtizedekkel ezelőtti Leányfalusi lelkigyakorlatról) megőrzött gondolat: a házasság, a házasságkötés olyan, mint a pappá szentelés. 

szent_csalad1.jpgÉn a házasságunkat és családi életünket is Istentől kapott meghívásnak és küldetésnek tekintem. Feleségemet az egyházközségünk akkori ifjúsági közösségében ismertem meg. Történt pedig, hogy napjaink Mária-jelenéseinek egyik helyszínére, Medjugorjébe szervezett autóbuszos zarándoklatot egy idős szerzetesnővér, és megkért, hogy egy kicsit figyeljek oda erre a lányra, ha szüksége van valami segítségre az út során. Azt mondhatom, hogy a Szűzanya hozott össze bennünket. Ráadásul őt Máriaremetén keresztelték meg annak idején, ahova én az ezt megelőző időszakban rendszeresen visszajártam imádkozni, többek közt azért is, hogy megtaláljam a párom...maria_istenanyasaga.jpg Házasságunkat Jézus Szentséges szívének és a Szűzanya Szeplőtelen szívének ajánlottuk fel újra és újra. Részt veszünk az egyházközségünk életében. Feleségem tagja az édesanyák Szent Mónika imaközösségének és a Rózsafüzér-társulatnak, családunk pedig részt vesz a "Jézus Szívének Családja" imaközösség tevékenységében. Gyermekeink ministrálnak templomunkban és a plébánia cserkészcsapatának is lelkes tagjai. Ezen kívül feleségem tagja a "Teréz-misszió" imamozgalomnak, amely Kis Szent Teréz lelkiségét követve rendszeres napi imádságot végez papokért. És végül, de talán nem utolsó sorban, nejemmel együtt éneklünk templomunk gitáros énekkarában. 

Persze azért másokhoz hasonlóan mi is bukdácsolgatunk az Isten felé vezető úton, de az Úr megérdemel annyit, hogy tanúságot tegyünk arról, milyen csodálatos dolgokkal ajándékoz meg újra és újra.