Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


02. La Salette (1846.)

2012.06.25

notre-dame-de-la-salette.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

www.marypages.com/LaSaletteMagyar.htm

www.uzenetek.eu/blog/la-salette/ 

www.jelenesek.freeweb.hu/la-salette.html

A fenti helyeken olvashattok erről a jelenésről. Néhány megjegyzés:

"Úgy látszik, nem használ nektek, ha a termés megromlik. Ezt megmutattam nektek a múlt évben a burgonyával. Nem sokat törődtetek vele. Éppen ellenkezőleg, mikor rossz burgonyát találtatok, átkozódtatok, és káromoltátok Fiam nevét."

A fenti idézetben olvasotthoz hasonló gondolatok (is) eszembe jutnak a manapság (2013. tavaszán és előtte) tapasztalható szokatlanul szélsőséges és egészen rendkívüli időjárás kapcsán (2013 Nagyhetében, március 25-e táján rengeteg hó hullott Budapesten, vastagon beterítve mindent). Sietve leszögezem: nem arra akarok kilyukadni, hogy "jaj, itt a vég!", csak arra, hogy ez is felfogható figyelmeztető jelnek. Az pedig elgondolkodtató, hogy az emberek elég nagy része (és hívő keresztények is) háborognak, hogy ez nem igazság, disznóság, hogy ilyen idő van és hasonlók... A mai fogyasztói társadalom parlamenti demokráciához szokott városi embere -érzésem szerint- elfelejti, hogy a jó idő nem JOGUNK. Az időjárás (akárcsak az egész természet) Isten ajándéka a mi megélhetésünk érdekében és örömünkre. Isten nekünk nem tartozik semmivel, mi vagyunk az Ő tulajdonai. lasalette008.jpgGyerekkoromban történelemből azt tanultuk, hogy az első primitív vallások úgy keletkeztek, hogy az emberek féltek a rájuk zúduló villámlástól és egyéb természeti csapásoktól és elkezdtek áldozatot bemutatni az istenek kiengesztelésére. A mi mai társadalmunknak (tisztelet a kivételnek) nem az jut eszébe, hogy hátha valamit rosszul csinálunk és azért van ennyi egyre különösebb és kellemetlenebb esemény, vagy hogy legalább kérjük Istent, hogy hárítsa el a tényleg pusztító természeti eseményeket.

Még egy személyes vélemény La Salette üzenetei kapcsán: rájöttem, hogy ezek a magánkinyilatkoztatások a prófétai műfaj kategóriájába tartoznak. Vagyis szinte képtelenség belőlük konkrét eseményeket és időpontokat kihámozni. Tehát az üzenetek értelmezése terén óvatosnak kell lenni. Ezekből a szövegekből, úgy érzem, nem tudjuk meg, pontosan mi mikor és hogyan lesz (és mi az, ami már megtörtént és mi az, ami csak ezután vár ránk), és valószínűleg nem is ez a céljuk. Csak a helyzetre akarnak figyelmeztetni és Isten akaratára. Vagyis: ahhoz, hogy békében élve és biztos úton együtt zarándokoljunk a Mennyország felé, újra és újra meg kell térnünk, valamint minél többet kell imádkoznunk és áldozatot vállalnunk az összes ember megtéréséért és a világ békéjéért. Meggyőződésem szerint minél többet imádkozunk és engesztelünk, annál több ember lelkét menthetjük meg a Mennyországnak és talán annál inkább enyhíthetjük a világ szenvedéseit (hiszen nagyon sok jelenlegi problémánk gyökere az emberi kapzsiság, önzés és Isten elleni lázadás). Úgy érzem, egy kicsit oyan az engesztelés, mint egy nagy betegség legyőzéséért folytatott terápiás küzdelem: gyógyszeres kezeléssel talán megúszhatjuk a nagy és kockázatos műtétet...