Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


11. Máriás Papi Mozgalom (1972. - 1997.)

2016.03.13

don-gobbi-a-papokhoz-szuzanyank-kedves-fiaihoz-12773438-lista.jpgSzámomra ez talán az egyik legkedvesebb "üzenetforrás".

Stefano Gobbi olasz atyát 1972-ben egy fatimai zarándoklaton, amikor a hivatásukat megtagadott papokért imádkozott, egy belső sugallat arra indította, hogy bízzék Mária szeretetében, aki felhasználja őt, hogy összegyűjtse mindazokat a papokat, akik elfogadják felhívását és felajánlják magukat Szeplőtelen Szívének, hogy a híveket anyai Szíve biztos menedékébe vezessék. Ebből alakult ki a Máriás Papi Mozgalom. Az üzeneteket, amelyeket Gobbi atya a Szűzanyától évtizedeken át belső hang formájában kapott, összegyűjtve könyvben jelentették meg. Az én birtokomban lévő 1991-es kiadás címe: "A papokhoz, Szűzanyánk kedves fiaihoz".

don_gobbi.jpg

Az Interneten korábban nemigen volt megtalálható bármilyen anyag róluk, de most ráakadtam a honlapjukra: 

http://www.mpm-hu.org/

Ezen kívül egy rövid ismertető is található róluk az alábbi helyen:

http://w3.oli.katolikus.hu/lelkisegi-mozgalmak/marias-papi-mozgalom

Jelenlegi vezetőjüktől, Laurent Larroque-tól olvasható egy elmélkedés itt:

http://engesztelok.hu/irasok-tanulmanyok/899-a-marias-papi-mozgalom-vezetoje-a-mai-idokrol

Tudomásom szerint e sorok írásakor nincs hivatalos egyházi jóváhagyás ezekre a magánkinyilatkoztatásokra, az említett könyvben annyi szerepel, hogy (Szent) II. János Pál pápa 1988. december 3-án Rómában a közösen mondott szentmise után megáldotta Don Gobbit és a Máriás Papi Mozgalmat.

Az üzeneteket tartalmazó fent említett könyv egyébként számomra döbbenetes és szívmelengető olvasmány: valóban olyan, mintha egy aggódó édesanya szavait olvasnánk, minthogy meggyőződésem szerint azt is olvassuk benne. Sokszor azt érzem benne: milyen igaza van, csak én nem tudtam volna így megfogalmazni...

Az üzenetekben Szűzanyánk elénk tárja a nagy küzdelmet, amely ezekben az időkben, a XX. század végén és a XXI. század elején zajlik a világban eluralkodó bűn és gonoszság legyőzésére és az Istentől elfordult emberiség megmentésére. "A velem tartott cönákulumban ([az ima és a testvériség összejövetelén]) az imádságra tanítalak titeket, amelyet most mindinkább fegyverként kell használnotok a küzdelemben, és amellyel meg kell nyernetek a harcot a Sátán és minden gonosz szellem ellen, akik ezekben az időkben nagy erővel szabadultak el." (1984. szeptember 13-i üzenet) Az Egyház jelenlegi sorsát Urunk nagypénteki kálváriájához hasonlítja, melyben a szenvedés (és a megosztottság, hűtlenség átélése) áldozata után a Húsvét fénye várja: "A Jézus Szentséges Szívéből fakadó víz lemossa és megtisztítja az egész világot. Előkészíti arra, hogy átélje a kegyelem és a szentség új korszakát, amelyet mindenki oly nagyon vár. Ezekben az években meglátjátok, hogy beteljesedik az isteni irgalom nagy csodája." (1989. december 31-i üzenet) Sok ember, amikor a Mária-jelenésekről és magánkinyilatkoztatásokról beszélek, rögtön azt mondja, hogy hagyjam békén a világ végével. Amellett, hogy a világ végének időpontját egyetlen ember sem ismerheti (már csak az isteni pedagógiából logikusan következően is), a fenti idézetből egyértelműen felsejlik, hogy csak egy KORSZAK végéhez közeledünk, mely után MEG FOG ÚJULNI a világ és az emberiség. (És ez mind része Isten tervének, akárcsak Jézus keresztáldozata majd feltámadása az emberiség megváltásáért). Én magam legalábbis arra számítok az olvasott magánkinyilatkoztatások alapján, hogy egy nagy megtisztító szenvedés után békés, szeretetteljes, emberi világ fog kialakulni velünk és körülöttünk, mert a Szűzanya Szeplőtlen Szíve, ahogy Fatimában is megmondta, győzni fog. Addig is imádkoznunk, engesztelnünk kell, véleményem szerint ezzel tudunk lelkeket megmenteni és a ránk váró szenvedéseket enyhíteni.