Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


11. Máriás Papi Mozgalom (1972. - 1997.)

2016.03.13

don-gobbi-a-papokhoz-szuzanyank-kedves-fiaihoz-12773438-lista.jpgSzámomra ez talán az egyik legkedvesebb "üzenetforrás".

Stefano Gobbi olasz atyát 1972-ben egy fatimai zarándoklaton, amikor a hivatásukat megtagadott papokért imádkozott, egy belső sugallat arra indította, hogy bízzék Mária szeretetében, aki felhasználja őt, hogy összegyűjtse mindazokat a papokat, akik elfogadják felhívását és felajánlják magukat Szeplőtelen Szívének, hogy a híveket anyai Szíve biztos menedékébe vezessék. Ebből alakult ki a Máriás Papi Mozgalom. Az üzeneteket, amelyeket Gobbi atya a Szűzanyától évtizedeken át belső hang formájában kapott, összegyűjtve könyvben jelentették meg. Az én birtokomban lévő 1991-es kiadás címe: "A papokhoz, Szűzanyánk kedves fiaihoz".

don_gobbi.jpg

Az Interneten korábban nemigen volt megtalálható bármilyen anyag róluk, de most ráakadtam a honlapjukra: 

http://www.mpm-hu.org/

Ezen kívül egy rövid ismertető is található róluk az alábbi helyen:

http://w3.oli.katolikus.hu/lelkisegi-mozgalmak/marias-papi-mozgalom

Jelenlegi vezetőjüktől, Laurent Larroque-tól olvasható egy elmélkedés itt:

http://engesztelok.hu/irasok-tanulmanyok/899-a-marias-papi-mozgalom-vezetoje-a-mai-idokrol

Tudomásom szerint e sorok írásakor nincs hivatalos egyházi jóváhagyás ezekre a magánkinyilatkoztatásokra, az említett könyvben annyi szerepel, hogy (Szent) II. János Pál pápa 1988. december 3-án Rómában a közösen mondott szentmise után megáldotta Don Gobbit és a Máriás Papi Mozgalmat.

Az üzeneteket tartalmazó fent említett könyv egyébként számomra döbbenetes és szívmelengető olvasmány: valóban olyan, mintha egy aggódó édesanya szavait olvasnánk, minthogy meggyőződésem szerint azt is olvassuk benne. Sokszor azt érzem benne: milyen igaza van, csak én nem tudtam volna így megfogalmazni...

Az üzenetekben Szűzanyánk elénk tárja a nagy küzdelmet, amely ezekben az időkben, a XX. század végén és a XXI. század elején zajlik a világban eluralkodó bűn és gonoszság legyőzésére és az Istentől elfordult emberiség megmentésére. "A velem tartott cönákulumban ([az ima és a testvériség összejövetelén]) az imádságra tanítalak titeket, amelyet most mindinkább fegyverként kell használnotok a küzdelemben, és amellyel meg kell nyernetek a harcot a Sátán és minden gonosz szellem ellen, akik ezekben az időkben nagy erővel szabadultak el." (1984. szeptember 13-i üzenet) Az Egyház jelenlegi sorsát Urunk nagypénteki kálváriájához hasonlítja, melyben a szenvedés áldozata után a Húsvét fénye várja: "A Jézus Szentséges Szívéből fakadó víz lemossa és megtisztítja az egész világot. Előkészíti arra, hogy átélje a kegyelem és a szentség új korszakát, amelyet mindenki oly nagyon vár. Ezekben az években meglátjátok, hogy beteljesedik az isteni irgalom nagy csodája." (1989. december 31-i üzenet) Sok ember, amikor a Mária-jelenésekről és magánkinyilatkoztatásokról beszélek, rögtön azt mondja, hogy hagyjam békén a világ végével. Amellett, hogy a világ végének időpontját egyetlen ember sem ismerheti (már csak az isteni pedagógiából logikusan következően is), a fenti idézetből egyértelműen felsejlik, hogy csak egy KORSZAK végéhez közeledünk, mely után MEG FOG ÚJULNI a világ és az emberiség. Én magam legalábbis arra számítok az olvasott magánkinyilatkoztatások alapján, hogy egy nagy megtisztító szenvedés után békés, szeretetteljes, emberi világ fog kialakulni velünk és körülöttünk, mert a Szűzanya Szeplőtlen Szíve, ahogy Fatimában is megmondta, győzni fog. Addig is imádkoznunk, engesztelnünk kell, véleményem szerint ezzel tudunk lelkeket megmenteni és a ránk váró szenvedéseket enyhíteni.