Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


13. Medjugorje (1981. - )

2016.03.13

medjugorje1.jpgMind közül, azt hiszem, ez az a jelenés, mely leginkább közel áll a szívemhez (talán a Máriás Papi Mozgalom mellett). Medjugorje a "Máriás" lelkiségem forrásának tekinthető, amint arról a másik menüpontban is írtam. A plébániánkon szolgáló nyugdíjas szerzetes-nővérek szervezésében (vagy közreműködésével) két alkalommal is volt szerencsém elzarándokolni ide. Ezen zarándoklatok irányították figyelmemet Szűzanyánk szerepére és munkálkodására az emberiség megmentéséért folytatott küzdelemben. Itt és talán Máriaremetén találkoztam a Szűzanyával, mint SZEMÉLLYEL. Hangsúlyozom: nem úgy, hogy láttam vagy hallottam volna Őt, vagy rendkívüli jelenséget tapasztaltam volna, csak utólag úgy érzem, kaptam egy lelki társat magam mellé, akivel gondolatban tarthatok kapcsolatot. Hasonlóan érzek Jézussal kapcsolatban is: úgy érzem, mindig velem van és gondolatban "kommunikálunk". A jelenésekről elég bőven lehet olvasni az alábbi honlapon (a "Történet" menüpont elmeséli a "lényegesebb" tudnivalókat):

http://www.medjugorjeportal.hu

 

Medjugorjénak, amikor ott jártam, volt valami "kegyelmi atmoszférája", én legalábbis úgy emlékszem, valami ilyet éreztem. Sok-sok ember, aki közösen imádkozik, énekel, szentgyónást végez... Felmentünk a jelenések hegyére is. Azóta is őrzök az asztalomon egy kődarabot, mely "látta" a Szűzanyát. (Azért inkább ne hordjuk el az egész hegyet...)

medjugorje2.jpgAmi még megérintett annak idején: a Szűzanya itt a Béke Királynőjeként mutatkozott be. És a jelenések kezdete után 10 évvel kitört a véres dél-szláv háború. (Csak úgy mellesleg, e sorok írásakor is feszült a helyzet a Balkánon a bevándorlók kapcsán...) És még egy: évtizedek óta folyamatosan, rendszeresen megjelenik a Szűzanya több embernek, mint valami utolsó erőfeszítésként az emberek megmentésére. El tudod képzelni, hogy több mint 35 éven át meg tudja ezt játszani valaki csalásból? Ráadásul éveken át hat tizenéves ugyanazt?...

Minden hónapban üzenetet ad a Szűzanya az egész világ számára! Ma is (2018-ban is!...)! (Az üzenetek olvashatók a fent említett honlapjuk "Üzenetek" menüpontjában.) És a világ ugyanúgy éli világát, mintha mi sem történt volna...

Bevallom, sok üzenetet olvasva az az érzésem támad, hogy semmi különös újat nem mondott a Szűzanya, de ha azt a "semmi különös újat" TÉNYLEG tettekre váltanám az életemben?... Mert mondani sokszor unalmas és sablonos, de VALÓBAN aszerint élni cselekedeteimben, komolyan véve mindazt, amit kér a Szűzanya, az már feladat. Itt és most, mindannyiunknak.

Egy videó a jelenések hegyéről:

https://www.youtube.com/watch?v=7LlVVDruW9k

 

További videók a jelenésekről, a látnokokról:

Az alábbi szerintem fantasztikus, bár hosszabb film. Nagyon jól bemutatja a jelenéseket és az egyik látnokot, akinek most is (legalábbis a film készítésekor) havonta megjelenik a Szent Szűz:

 

És akinek szeme van, lássa meg: napcsodák Medjugorjéban: